Vad kostar en begravning?

En begravning kan kosta olika mycket. Vad priset blir i slutändan beror i hög grad på vilka produkter och tjänster man väljer. Vi ser till att presentera alla valmöjligheter och återkommer med prisuppgift så att du sedan kan fundera i lugn och ro.   

Många tycker att det känns olustigt att fråga om priser i samband med begravning – som om man bara brydde sig om pengarna och inte om att ge en närstående bästa möjliga avsked. Men kärlek har inget med tjockleken på plånboken att göra, och vi är medvetna om att pengar många gånger är en bristvara. Därför ser vi till att vara lyhörda och informera om olika valmöjligheter. Vi visar också olika prisexempel för att du alltid ska ha full kostnadskontroll. 

En del kostnader går att påverka beroende på vilken gravsten eller kista man väljer. Man kan också styra priset genom till exempel valet av blomsterarrangemang och förtäring under minnesstunden. Vissa kostnader är dock fasta, såsom kostnaden för transporter. 

När det inte finns pengar

Om det saknas pengar i dödsboet ska en dödsboanmälan göras. Detta tar socialförvaltningen i kommunen hand om. Kontakta oss för mer information.