Om Lerums Begravningsbyrå – din lokala begravningsbyrå sedan 1941

Våra medarbetare känner bygden. Just därför känns det självklart för oss att samarbeta med lokala specialister. Genom åren har vi byggt upp goda relationer med kommunens officianter, präster och musiksolister. Blommorna beställer vi från floristerna på orten och gravstenarna tillverkas av det stenhuggeri vi sedan länge samarbetar med. Vi gör allt för att skapa bästa tänkbara avsked för dig och dina nära.

Lerums Begravningsbyrå är vad man kallar för en fullservicebyrå. Det innebär att mycket av det vi gör är dolt. Som att ta emot anmälningar till minnesstunden, trycka programblad, transportera kistan och tömma kyrkan på blommor. Du kommer säkert inte att märka allt vi gör, men det är också meningen. Vi hjälper till med allt det praktiska som dyker upp både före, efter och under begravningen – helt enkelt för att du ska få några färre saker att tänka på. Vi är också värdar under själva begravningen. Det innebär bland annat att vår representant ställer i ordning ceremonilokalen, svarar på frågor och ser till att alla medverkande – såsom officiant och eventuella musiker – är på plats.

Nu finns vi på ny adress!

Efter 80 år på samma adress flyttar vi nu från Brobacken. Ni hittar oss nu på Göteborgsvägen 15 A i Lerum.

 

Magnus Hammar är född och uppväxt i Lerum. Hans pappa Anker Karlsson sjöng ofta på begravningar för Lerums begravningsbyrå så det var där tanken på begravningsentreprenör uppstod. Efter några år i Göteborg flyttade Magnus 1995 tillbaka och började då arbeta i begravningsbranschen. 2011 gick han in som delägare i bolaget. Vi har sagt att det startade 1943 men det var redan 1941. Lerums begravningsbyrå har funnits på samma adress på Brobacken i 80 år med undantag från när huset Heminredningen revs och det byggdes ett nytt hus på samma tomt.

Om oss

Om ni väljer att ha en minnesstund med förtäring beställer vi mat och dryck och ordnar med serveringspersonal, och följer er till den lokal där minnesstunden ska äga rum.  

Lokala – fast ändå inte

Lerums Begravningsbyrå verkar framför allt i och omkring Lerum, men ordnar även begravningar på annan ort. Kontakta oss så berättar vi mer.

Vi hjälper till med: