Anmälan till begravning och minnesstund

Här kan du som ska närvara vid en begravning få mer information och anmäla dig till begravningen och minnesstunden.

För att underlätta planeringen är det bra att vara ute i god tid. Om du ändå skulle vara sen med din anmälan, ring oss på telefon 0302-108 13.

Minnesstund
Efter begravningen kan det kännas skönt att landa lite. Dricka en kopp kaffe, samtala och få tillfälle att minnas den man har förlorat under mer avslappnade former. En minnesstund är inget måste, men många upplever att den fyller en viktig funktion, och gör att den anspänning man burit på släpper något.

Vi är måna om att minnestunden ska bli precis som ni vill ha den. När du kommer till oss går vi tillsammans igenom de eventuella önskemål som finns, och tillsammans skräddarsyr vi en personlig minnesstund.

Lokal och förtäring
Om begravningen ägt rum i en kyrka är det vanligt att minnesstunden hålls i närliggande församlingshem. Men minnestunden kan lika gärna hållas i en bostad, på en restaurang eller i en annan typ av lokal. Detta gäller oavsett om begravningen är borgerlig eller kyrklig.

Ofta ordnar vi med ett minnesbord med fotografi och blommor. Många väljer även att bjuda på någon form av förtäring – kaffe och kaka eller kanske någonting att äta. Hur minnesstunden utformas beror helt och hållet på era önskemål och ekonomiska situation.